9 fokozatú automata váltó az új Land Roverekben

9 fokozatú automata váltó az új Land Roverekben

A világ első kilencfokozatú sebességváltója az Evoque 2014-es modellévi változatán jelent meg; a modell értékesítése 2013 során vette kezdetét.

Land Rover 9 fokozatú váltóA Land Rover a Genfi Autószalonon bemutatta a világ első, személygépkocsiba épített, kilencfokozatú automata sebességváltóját, melyet kifejezetten keresztmotoros hajtásláncokhoz terveztek. Az egység minden idők egyik legjobb hatásfokú, műszaki szempontból legfejlettebb sebességváltóműve, amelyet sorozatgyártású járműbe építettek be. Rendkívül robusztus felépítésű, ezzel kiválóan illeszkedik az Evoque köztudottan kiváló közúti és terepképességeihez. Az első fokozat jóval rövidebb, mint a hatfokozatú váltóé, kifejezetten extrém közúti helyzetekre, vontatáshoz, meredek kaptatókra tervezték.

A váltómű rendkívül gyorsan vált sebességet. Képes arra, hogy – szemben a jelenlegi 6 fokozatú szekvenciális váltóval – átugorjon fokozatokat, ha arra szükség van. Ez jól jöhet intenzív lassításkor. Azzal, hogy kilencre emelték a sebességfokozatok számát, javult a fogyasztás és a károsanyag kibocsátás is csökkent. Mivel kisebbek az áttétel ugrások, finomabban kapcsol, jobban vezethetővé teszi az autót. A legfelső fokozat hosszabb áttételezésű, így nagy sebességű utazáskor csökken a zajszint, ezzel javul a menetkomfort.

A hidrodinamikus nyomatékváltót többfázisú csillapítással szerelték fel a finomabb indulás és az általánosan kiegyensúlyozottabb viselkedés érdekében. Az innovatív, adaptív váltási rendszer másodperceken belül alkalmazkodik a vezető hangulatához; intenzív vezetés esetén feszesebben, fürgébben vált, majd amint a vezető visszavesz a tempóból, szinte észrevétlenül vált át gazdaságosabb üzemmódba.

A gyors gázelvétel (Fast-Off) üzemmód a gázpedál felengedésének mértékét és sebességét figyelve felkészül arra, hogy a vezető esetleg intenzív hajtóerőt igénylő gázparancsot ad, és szükség esetén az adott fokozatban tartja a váltót. Amennyiben a vezető olyankor kér visszaváltást, amikor a jármű menetsebessége túlságosan nagy, a váltómű megjegyzi az igényt, és akkor vált vissza, amikor a sebesség az ahhoz szükséges szintre esik vissza.

Categories: , ,